Identificarea persoanelor numite în cadrul colecţiei

Identificarea persoanelor numite în cadrul colecţiei

Notă: Am încercat să atestăm poziţia deţinută de către persoanele următoare în timpul în care au primit comunicările din partea Ellenei White, cuprinse în această colecţie. Mai multe informaţii biografice despre principalii lucrători, pot fi găsite în Enciclopedia Adventiştilor de Ziua a şaptea.

 

Ballenger, A.F. – Slujbaş licenţiat, angajat la Review and Herald Publishing Assn. A slujit ca secretar asistent la National Religious Liberty Assn. A participat la Minneapolis.

Belden, F.E. – Manager în problema afacerilor la Review and Herald Publishing Assn., membru al Comitetului General Conference Book, nepot al Ellenei White. Delegat la Minneapolis.

Bollman, C.P. – Editor la Gospel Herald şi editor asociat la Southern Watchman.

Butler, G.I.  – Preşedinte al Conferinţei Generale timp de două mandate, 1871-1874 şi 1880-1888. Nu a participat la Minneapolis din cauza bolii. După o perioadă de retragere, slujeşte ca preşedinte al Uniunii de Conferinţe din Sud, precum şi la Southern Publishing Assn.

Colcord, W.A.  – Editor angajat la Review and Herald Publishing Assn.

Eldridge, C. – Preşedinte şi manager la Review and Herald  Publishing Assn. Delegat la Minneapolis.

Fargo, J. – Slujitor al Evangheliei hirotonit, şi administrator la General Conference Assn. Delegat la Minneapolis.

Garmire, J.M. – Membru laic, care promova ceea ce el credea că erau „viziunile” primite de fiica sa, Anna.

Haskell, S.N. – Misionar în ţări străine, administrator şi educator. Delegat la Minneapolis.

Healey, W.M. – Slujitor al Evangheliei hirotonit şi evanghelist în California.

Henry, A.R. – Contabil şi consilier pentru numeroase instituţii AZS. A slujit ca preşedinte, auditor şi trezorier al Gen. Conf. Assn., precum şi ca manager şi trezorier al SDA Publishing Assn. în anii 1890. Delegat la Minneapolis.

Hyatt, W.S. – Delegat la Minneapolis din Wisconsin. Ulterior a slujit ca Preşedinte al Conferinţei Africa de Sud.

Ings, W. – Slujitor al Evangheliei hirotonit în California.

Jones, A.T. – Slujitor al Evangheliei hirotonit, editor la Signs of the Times şi la American Sentinel. Din 1897 până în 1901 a fost editor principal la Review and Herald. Delegat la Minneapolis.

Jones, C.H. – Manager la Pacific Press Publishing Assn. Delegat la Minneapolis.

Kellog, J.H. – Medic şef şi manager la Sanatoriul din Battle Creek. Participă la Minneapolis.

Larson, M.  – Slujitor al Evangheliei hirotonit în Iowa.

Lindsay, H. – Administrator financiar la numeroase instituţii AZS. A slujit ca trezorier al Conferinţei Generale din 1888 până în 1893, şi ca secretar, trezorier şi auditor la Review and Herald Publishing Assn. după 1890. Delegat la Minneapolis.

McCullagh, S. – Slujitor al Evangheliei hirotonit şi membru al Comitetului executiv al Conferinţei din Noua Zeelandă.

Miller, H.W. – Slujitor al Evangheliei hirotonit şi membru al Comitetului executiv al Conferinţei Michigan. Delegat la Minneapolis.

Miller, M.B. – Slujitor al Evangheliei hirotonit în Michigan. Frate cu H.W. Miller. Delegat la Minneapolis.

Morrison, J.H. – Preşedinte al Conferinţei Iowa. Delegat la Minneapolis.

Nicola, L. – Secretar al Conferinţei Generale din 1893 până în 1897.

Olsen, O.A. – Preşedinte al Conferinţei Generale din 1888 până în 1897.

Prescott, W.W. – Secretar al SDA Educational Society în 1888. Mai târziu a slujit în câmpul extern ca educator şi administrator. A participat la Minneapolis.

Rousseau, Sr. – Lucrător laic în Australia.

Smith, L. – Editor asistent la Review and Herald. Fiul lui Uriah Smith.

Smith, U. – Editor la Review and Herald până în 1897, când a devenit editor asociat sub conducerea lui A.T. Jones. În 1901 redevine editor şef. Delegat la Minneapolis.

Stone, Bro. – Nici o informaţie disponibilă.

Tait, A.O. – Slujitor al Evangheliei hirotonit şi editor. A slujit în1895 ca secretar şi trezorier al International Tract Society. În 1896 se uneşte cu Review and Herald Publishing Assn. Delegat la Minneapolis.

Underwood, R.A. – Preşedinte al Conferinţei Ohio din 1882 până în 1889. Delegat la Minneapolis.

Van Horn, I.D. – Preşedinte al Conferinţei Michigan din 1888 până în 1891. În 1894 a slujit ca membru al Comitetului executiv al Conferinţei Generale. Delegat la Minneapolis.

E.J. Waggoner – Editor la Signs of the Times din 1886 până în 1891. A prezentat lecţiile de bază în privinţa îndreptăţirii prin credinţă la Minneapolis. În 1892 este mutat în Anglia pentru a sluji ca editor la Present Truth. Delegat la Minneapolis.

Washburn, J.S. – Slujitor al Evangheliei hirotonit în Iowa.

White, J.E. – Fiul lui Ellen White, slujitor în domeniul publicaţiilor. Din 1893 până în 1912 a fost pionier al lucrării AZS în Sud.

White, Mary – Nora lui Ellen White, soţia lui W. C. White.

White, W.C. – Fiul lui Ellen White, membru al Comitetului executiv al Conferinţei Generale, deţinând numeroase posturi administrative. Delegat la Minneapolis.

 

Nota traducătorului: numărul paginii corespunzător originalului în limba engleză este inserat în text încadrat în paranteză dreaptă.