Manuscrisul 81,1893 - File de jurnal

Manuscrisul 81,1893 - File de jurnal

Manuscrisul 81,1893

FILE DE JURNAL

 

Miercuri, 19 iulie 1893

Am pierdut două ore de somn în timpul nopţii. M-am trezit dimineaţa la patru şi jumătate. Îi mulţumesc Tatălui meu ceresc că îmi simt trupul şi mintea odihnite. Mă predau în fiecare dimineaţă Domnului, în rugăciune sinceră ca El să controleze mintea mea pe parcursul zilei. Am stăruit înaintea lui Dumnezeu ca prin harul [1195] împărtăşit al lui Hristos, fiecare gând să-mi fie adus în supunere faţă de Isus Hristos.

Azi a venit poşta de la Melbourne. Au sosit scrisori de la W. C. W., fratele şi sora Starr, Davis Marian, şi două pachete mari cu copii ale manuscrisului trimise poştei americane pentru articole şi periodice. I-am trimis lui W. C. W.  patru pagini, pentru Marian şi Fanny patru pagini, pentru fratele şi sora Starr două pagini şi jumătate. Noi nu am putut mânca până când această poştă nu a fost trimisă. Am fi fost bucuroşi dacă am fi avut mai mult timp, însă nu am avut, dar sunt recunoscătoare că am putut trimite atât de mult.

A venit o scrisoare de la fratele Wilson pentru sora Tuxford, pe care ea mi-a îngăduit să o trimit lui W. C. W. Am chemat-o pe sora Israel. Am întâlnit pe sora Hamilton, din Brennan. Am fost vizitată de ea un timp scurt.

Am scris o scrisoare în această seară, la lumina lămpii, către Leroy Nicola, ca răspuns la o mărturisire umilă care mi-a fost trimisă cu două luni în urmă. El mărturiseşte păcatul său de a fi luat poziţia pe care a luat-o la Minneapolis, şi de a fi stat atât de mult fără a face vreo mărturisire. El face o mărturisire completă şi m-am bucurat. Laud pe Domnul pentru această victorie asupra puterilor întunericului. Am înţeles că fratele Morrison a făcut o mărturisire publică completă şi profundă, şi el este din nou un om liber. Am scris patru pagini de scrisoare către Leroy Nicola, şi apoi am scris un apel mişcător în ceea ce priveşte parabola oii pierdute. Această reprezentare impresionantă a făcut, în general, prea puţină impresie asupra minţii poporului lui Dumnezeu. Ei nu au fost împlinitori ai lucrării pe care pilda aceasta o arată în mod clar că ar trebui făcută pentru a salva oile rătăcitoare şi pentru a le aduce cu bucurie înapoi la staul. [1196]