Scrisoarea 76, 1889 - Către Mary White

Scrisoarea 76, 1889 - Către Mary White

Scrisoarea 76, 1889
Battle Creek, Michigan,
29 octombrie 1889

 

CĂTRE MARY WHITE

 

Iubita mea fiică, Mary:

Ţi-am trimis ceva stofă, gândind că ar fi bună şi tare pentru şorţuri. Îţi trimit aceste lucruri de lână deasă ca să le foloseşti cum crezi mai bine. Am împletit de asemenea o pereche de manşete pentru Ella. Vreau să  împletesc o pereche pentru Mabel dacă pot şi le voi trimite curând. Eu cred că vei avea nevoie de o saltea cu învelitoare de bumbac pe care vreau să ţi-o trimit prin fratele Gates. I-am spus lui Reba să se asigure şi să-mi scrie de ce aveţi lipsă, de cuverturi, lenjerie de pat sau saltele. Nu am primit niciun rând de la ea. Probabil a uitat, dar lasă-mă să ştiu aceasta cât de curând posibil.

Noi avem o întâlnire bună. Aici pare a nu fi nicio disensiune. Mărturiile rostite de lucrători au spus că ei au apreciat mult lumina care a ajuns la ei la Minneapolis şi de-a lungul anului trecut, şi că ei vor să umble în lumină. Ei au văzut din frumuseţea adevărului şi din dragostea lui Isus mai mult decât înainte în viaţa lor; acest succes a însoţit eforturile lor de-a lungul anului trecut ca niciodată mai înainte şi ei s-au bucurat de prezenţa şi dragostea lui Dumnezeu într-o mare măsură. Aceasta este mărturia dată şi adunarea este excelentă. În acelaşi timp sunt unii care aparent stau unde au stat la Minneapolis. Oh, dacă Domnul ar lucra cu putere pentru poporul Său şi ar împrăştia norii de întuneric, lăsând razele de soare să pătrundă!

Sunt foarte mulţumită de întâlnire. Atâta timp, nicio voce de opoziţie nu a fost auzită. Pare a predomina unitatea. Am avut ocazii preţioase de rugăciune pentru voi şi cred că Dumnezeu lucrează pentru voi, iar satana va fi dezamăgit.

Willie era foarte obosit când a ajuns aici. Mintea lui nu mai voia să gândească, dar am vorbit cu el destul de limpede şi cu oarecare autoritate. Dragă Mary, Isus este ajutorul tău. Să nu te îndoieşti de aceasta pentru nicio clipă. Numai priveşte în sus şi crede, încrede-te în Dumnezeu, Dumnezeul cel viu. Nu văd niciun motiv pentru care Dumnezeu să nu asculte rugăciunile noastre. Cred cu toată inima şi mintea că El face aceasta. Numai încrede-te pe deplin şi nu te descuraja. Speră în Dumnezeu. Laudă numele Lui cel sfânt. El vă iubeşte şi are o grijă părintească pentru voi. Oh, Dumnezeu să fie ajutorul vostru în fiecare zi. Mă gândesc mult [450] ca orice pot face pentru voi, să fac. [451]

                                                     Mama