A.T. Jones către E. White

A.T. Jones către E. White

Autor: Alonzo Trévier Jones
Revista: Resurse diverse
Data publicarii: 13.03.1887

Scrisoarea lui Jones a fost trimisă ca urmare a scrisorii primite de la Ellen White, care să găsește în Materialele 1888. Pentru a citi scrisoarea adresată de Ellen White lui Jones și Waggoner click aici.

 

13 martie 1887
Healdsburg, California,

 

Dragă soră White,

Scrisoarea dumneavoastră către mine și fratele E.J. Waggoner a ajuns la mine acum trei zile. Am citit-o cu atenție de trei sau patru ori și i-am trimis-o imediat și lui. În ce mă privește, îi mulțumesc Domnului pentru bunătatea Lui de a-mi arată unde am greșit și voi încerca în mod serios să mă folosesc de beneficiile mărturiei. Îmi pare rău cu adevărat că am fost implicat în ceva care ar avea tendința de a crea dezbinare sau de a provoca vreun neajuns cauzei lui Dumnezeu. Voi fi mult mai prudent pe viitor.

În ceea ce privește articolul la care faceți referire, în care i-ați arătat fratelui Waggoner cu mult timp în urmă că poziția sa față de Lege era greșită, nu am mai auzit despre el până acum. În toată colaborarea mea cu el; nu l-am auzit niciodată menționând ceva de genul acesta. Îmi pare rău că ați fost dezamăgită în eforturile dumneavoastră de a-l găsi, pentru că vă asigur că am fi fost bucuroși să-l tipărim în Signsși sunt convins că, dacă E.J.W. ar fi știut despre acest articol, nu ar fi acționat contrar a ceea ce scrie în el.

Cu privire la scrisoarea despre care menționați, adresată lui E.J.W. la subiect, ca răspuns la întrebări de la Healdsburg - aparent din anul acesta școlar - cred că trebuie să se fi pierdut, deoarece nu l-am auzit niciodată spunând un cuvânt despre faptul că a primit-o și  sunt foarte sigur că mi-ar fi arătat-o dacă ar fi avut-o, pentru că el a fost întotdeauna foarte deschis și cordial cu mine în ceea ce privește articole și concepțiile sale cu privire la Lege. Poate că a primit-o totuși, însă cum nu a fost deloc la colegiu în acest an, poate a crezut că nu este important să o văd și eu. S-a intenționat ca el să vină aici după luna ianuarie, dar când noi am venit să discutăm situația cu C.H. Jones s-a crezut că cel mai bine ar fi ca el să rămână la editură, iar eu să vin din nou la colegiu.

În lucrarea mea aici nu am permis să apară discuții despre Legea din Galateni. De câteva ori întrebarea mi-a fost adresată direct în clasă cu privire la acest subiect și le-am spus că nu voi încerca sub nicio formă să limpezesc lucrurile pentru ei. Le-am spus că unii frați susțin în mod o concepție, în timp ce alții, la fel de sinceri, susțin o altă concepție, și că nu aș încerca să spun care este corectă. Știu cum mi se pare mie, dar nu aș spune că acest lucru este corect, pentru că o altă concepție ar putea fi la fel de clară pentru unii dintre frații mei precum este aceasta pentru mine. Am spus clasei mele să evite discuția privind problema Legii din Galateni, din partea lor, și să evite să fie atrași în orice discuție despre acest subiect de către alții. Le-am spus să caute Evanghelia lui Hristos în Galateni, mai degrabă decât să discute Legea de acolo, și că, dacă alții aleg să discute despre Lege și să evidențieze despre ce lege este vorba, ei ar putea evita cu ușurință pericolul, căutând Evanghelia sub toate acestea. M-am gândit că este în siguranță să le spun acest lucru, pentru a le întoarce atenția de la orice discuție care ar putea apărea și de a lua partea cuiva, și pentru a privi la Hristos și mântuirea Sa ca fiind singurul lucru important care se află sub toate și peste toate lucrurile. M-am gândit că, dacă nu vor pierde din vedere Evanghelia și pe Hristos, atunci pot fi siguri că sunt de partea cea bună, indiferent de ceea ce se va decide, în cele din urmă, cu privire la Lege. Având privirea îndreptată spre Hristos,nu mi-am putut imagina cum ar putea să se rătăcească. Cred, totuși, că le-am spus că eu cred că vor găsi ambele legi acolo, și Evanghelia – îndreptățirea prin credință – stând la baza lor. Cred că sfatul le-a prins bine, pentru că nu am văzut nicio dispoziție de a mai ridica vreo întrebare sau discuție, din partea nimănui. Și sunt sigur că Domnul a venit în ajutor în timp ce încercam să fac Evanghelia clară pentru ei.

În clasa principală – mai mult de 60 de studenți – am făcut din solia  îngerului al treilea punctul central al tuturor lucrărilor din acest semestru. Am încercat să-i fac să înțeleagă că această solie este mântuire și dacă nu sunt mântuiți prin aceasta nu vor fi mântuiți deloc. Și că solia este pe sfârșit, că trebuie să ne pregătim și că trebuie să facem această solie un principiu activ în viața noastră în fiecare zi. Majoritatea studenților din clasă par să realizeze importanța ei și să arate o dispoziție de a se folosi de beneficiile ei. Cât de mult corespunde viața mea cu solia sau cu învățăturile mele este o întrebare cu privire la care sunt sigur că sunteți mai bine informată decât mine. Însă am încercat să umblu cu grijă înaintea Domnului și știu că m-a ajutat să obțin niște victorii asupra mea și vreau să spun că lupta va continua. Vreau să spun că va fi o luptă a credinței și că credința în Hristos va fi victoria prin care voi birui. Cer doar să mi se îngăduie să lucrez mereu pentru Isus, ca lucrarea mea să fie o lucrare a credinței, truda mea o trudă a dragoste, iar la sfârșit să fiu răsplătit cu vederea Celui care m-a iubit și S-a dat pe Sine pentru mine.

Sora Sisley nu a putut face nimic pentru clasa misionară și s-a întors acasă. Fratele Daniels raportează încă despre interesul excelent din Fresno. Noua casă de rugăciune de la Healdsburg se apropie de finalizare. Dar cred, totuși, că fratele Whalin nu se așteaptă să fie gata în timp util pentru întâlnirea din aprilie. Bisericii se pare că-i merge foarte bine.Școlii îi merge bine. Acesta a fost un an de succes în toate privințele pentru școală. Fratele Grainger e foarte mulțumit. El crede că școala va avea mai multe resurse financiare decât ar avea nevoie pentru acest an. S-au văzut foarte puține probleme în căminul studențesc, majoritatea celor care sunt acolo încearcă sincer să se îmbunătățească și să profite cât mai mult de avantajele lor.

Din nou, mulțumindu-vă pentru mustrarea dumneavoastră blândă și promițând ca în viitor să o urmez îndeaproape și să mă străduiesc să îndrept trecutul,

Rămân,

Foarte respectuos,

Slujitorul dumneavoastră supus,

Alonzo T. Jones